HB Spellen

HB spellen geeft coachings- / begeleidingsmateriaal, spellen en leermiddelen uit om te werken met (hoog)begaafde kinderen. HB Spellen is een initiatief van Priscilla Keeman van National Centre for the Gifted (NCGN) en Tilja Wilts van Willeren. 

Oplossingsgericht Werken met Fotokaarten

Oplossingsgericht Werken met Fotokaarten bevat 88 fotokaarten om associatief mee te werken in coaching en begeleiding. De handleiding geeft een uitgebreide toelichting op de inzetbaarheid van de fotokaarten bij gesprekken met (hoog)begaafde leerlingen. Als extra bij aanschaf van de fotokaarten ontvang je 6 werkbladen om samen met de leerling vooruitgang in beeld te brengen. (Met dank aan illustrator @Mv_sta_dan).

De handleiding geeft onder meer antwoord op de volgende vragen:
– Hoe pas ik oplossingsgericht werken toe?
– Hoe gebruik ik groeivragen in combinatie met de fotokaarten?
– Hoe zet ik de werkbladen in in het werken met de leerling?

 

 

Ontlokkers

Met Ontlokkers kom je tot een dieper gesprek met de (begaafde) leerling.
Met de ontlokkende en tot de verbeelding sprekende vragen krijg je als (onderwijs)professional samen met de leerling helder wat zijn of haar doelen zijn. De vragen zijn zo opgezet dat ze uitnodigen tot oplossingsgericht werken. Ontlokkers vormen een eerste stap in het motiveren tot gedragsverandering.

De ontlokkende vragen zijn ontwikkeld in een samenwerkingsverband van (onderwijs)professionals en psychologen. Zij worden al sinds de jaren ’80 succesvol toegepast in de POP-training voor leerlingen. De POP-training kwam tot stand in samenwerking met het Centrum Begaafdheidsonderzoek (Nijmegen), Stichting Leren Motiveren en 8 landelijke gymnasia. 

De Ontlokkers bevatten 34 vragen in 7 categorieën: Maatschappij, Jezelf, Relaties, Zelfbeeld, Thuis, School en Toekomst. Daarnaast zijn er 2 Ontsnappingskaarten.

Een uitgebreide handleiding is te downloaden via de website: www.HBSpellen.nl.