Nautilus

Willeren heeft als logo een Nautilus. Het is een inktvis met een uitwendige schelp. De schelp bestaat uit allemaal kamers. Hij leeft in de grootste kamer en zorgt goed voor zichzelf. Als de kamer te klein wordt, breidt hij zijn schelp uit en verhuisd naar zijn nieuwe, grotere kamer, zodat hij door kan groeien. De oude kamer dankt hij niet af en laat hij niet leegstaan, maar gebruikt hij. Om te dalen naar de donkere diepten, vult hij zijn kamers met water. Als hij een luchtje wil scheppen aan de oppervlakte van het water, gebruikt hij stikstof om te stijgen. Hij weet dat hij tot grote hoogte kan stijgen, als hij zich vult met stikstof.

De vraag is nu: Zorg jij goed voor jezelf. Breid jij je leven uit als er een einde komt aan je groei? En waar vul jij jezelf mee? Ben je bezig met alles wat moet of heb je een duidelijk doel en wil je ergens heen? Op het moment dat je van alles moet, ben je jezelf aan het vergiftigen. Je zakt naar de bodem. Niks is leuk en iets leren is saai, vervelend en vermoeiend. Als je daarentegen een duidelijk doel hebt en haalbare doelen stelt, ben je jezelf aan het vullen om te stijgen. Gooi je longen maar eens vol met verse lucht, vol met zuurstof. Dat voelt goed, is gezond en leuk en geeft nieuwe energie. Je hebt zin om allemaal nieuwe dingen te gaan doen. Je wilt er zelf voor gaan.

Om vanuit het ‘moeten’ naar het ‘willen’ te komen is het belangrijk om haalbare doelen te stellen. De Nautilus weet wat er nodig is om te stijgen. Hij vult de kamers met stikstof. Waar vul jij jezelf mee om een stapje dichter bij het grote doel komen? Dat doel waar jij gelukkig van wordt. Begin jezelf te vullen met zuurstof en stel doelen . Kleine haalbare doelen, succesmomenten die je inbouwt en die je steeds een stapje dichterbij het grote einddoel brengen.